neděle 9. února 2014

DIAMANTOVÁ CESTA

Autor: Wilbur Smith
Překlad: Michal Švejda
Nakladatelství: Klokan, 2002
ISBN: 80-7218-781-3
Počet stran: 342

Wilbur Smith

narodil se britským rodičům v Severní Rhodesii (dnešní Zambie). Studoval v Jihoafrické republice, a tam se také usadil se svou rodinou. Ve své tvorbě se věnuje Africe. Proslavil se hned prvním románem Na život a na smrt, tímto titulem začíná sága rodu Courtneyů, do níž postupně přibyly další díly. Dále napsal např.: Řeka Bohů, Modrý horizont nebo Běsnění.

Wilbur Smith patří mezi mé nejoblíbenější autory, proto nejvíce místa v mé knihovně zabírají právě jeho knihy, postupně je tu určitě také umístím.


Diamantová cesta nás zavede do Jihoafrické republiky na začátku dvacátého století. Hemží se to zde bandity, kteří nemají slitování a také domorodými kmeny kanibalů. Do tohoto prostředí se vydávají žoldáci, aby zachránili bělošské obyvatele důlního jihoafrického městečka, do kterého se dá dostat už jen po železnici, všechny ostatní cesty jsou odříznuty. Důlní společnosti však nejde ani tak o záchranu obyvatel, jako o trezor s vytěženými diamanty.
Kapitán Bruce Curry se musí se všemi svými lidmi dostat do městečka a všechny zachránit, podaří se mu to?
Na cestě číhá spousta nástrah, od kanibalů, kterých je okolní buš plná, a kteří jen čekají na zaváhání, chybu, chvilku nepozornosti, se svými velmi jedovatými šípy......bandity, považující se za armádu, kteří plení, zabíjejí a znásilňují vše, co jim přijde do cesty....zničená lokomotiva a nemožnost dostat se zpět po trati....
Se všemi problémy, které je na záchranné výpravě čekají, by si měli tito bojem ostřílení žoldáci poradit, poradí si i s nečekanou láskou?


Román je napínavý od začátku až do konce, velmi dobře se čte. Autor nás vtáhne do děje už na prvních stránkách. Jeho styl psaní je pro mě velmi zajímavý a určitě doporučuji si některé z jeho knih přečíst.






Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML